Seurakuntaliitos aloite

15.3.2019 10.27

Tervon seurakunnan kirkkovaltuusto on tehnyt aloitteen seurakuntaliitoksesta Kuopion tuomiokapitulille ja Kirkkohallitukselle

”Kirkkovaltuusto päätti tehdä aloitteen Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulille Vesannon ja Tervon seurakuntien lakkauttamiseksi ja niiden muodostamiseksi yhdeksi Niiniveden seurakunnaksi 1.1.2020 lukien. Samalla lakkautettavista kirkkoherrojen viroista viranhaltija Vesannon seurakunnasta siirretään uuden seurakunnan kirkkoherran virkaan ja Tervon seurakunnasta uuteen seurakuntaan perustettavaan kappalaisen virkaan.”

Seurakuntaliitos on siis edennyt tässä vaiheessa jo seurakunnilta Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulille, joka piispa Jari Jolkkosen mukaan tulee käsittelemään asian edelleen nopeasti ja myönteisesti.  Tuomiokapituli toimittaa sen tämän jälkeen Suomen ev.lut. Kirkkohallituksen lopullisesti ratkaistavaksi, minkä päätöksen voidaan ounastella saapuvaksi tietoon jo ennen tulevaa kesää.