Marja-Leena -papin mietteitä

Uusia alkuja

Kevät tuli vauhdikkaasti ja nyt kaikkialla on kauniin vaalean vihreää.

Meidän, siis Tervon seurakunnan kotisivut, uudistuivat tänä keväänä ja tässä ensimmäisiä mietteitäni viime sunnuntailta, joka oli Äitienpäivä ja jo kuudes sunnuntai pääsiäisestä. Johanneksen evankeliumin 17. luku on otsikoitu sanoilla Jeesuksen jäähyväispuhe.

Jeesus oli lähdössä täältä ja jättämässä oppilaansa toimimaan yksin. Hän lupasi kuitenkin rukoilla heidän puolestaan. Tämä olisi meille vain historiaa, ellei Jeesus olisi myös luvannut rukoilla niiden puolesta, jotka heidän todistuksensa tähden uskovat Häneen. Tämä todistajien ketju on alkanut jo alkuseurakunnasta ja on jatkunut tänne saakka. Meillä on siis esirukoilija. Hän ei ole vain jossain kaukana taivaitten taivaissa, vaan Hän lupasi myös näin: ”Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä minun nimessäni lähettää, opettaa teille kaiken ja palauttaa mieleenne kaiken, mitä olen teille puhunut."

Jeesus rukoili, että Hänen seuraajansa voisivat olla yhtä. Se olisi valtava todistus maailmalle. Tänä päivänä Kristuksen kirkko on hyvin monitahoinen ja hajallaan. Kirkkoa ja kristikuntaa on helppo arvostella. Kuitenkin Jumala rakastaa kirkkoaan ja omiaan, vaikka olemme niin erimielisiä. Koko ajan on kuitenkin pyrkimystä yhteyteen. Erilaisina yhdessä, armollisesti yhdessä, siinä on meille päämäärää.

Luontokuva